Jakie windy dedykowane są dla gastronomii?
Dobry lokal gastronomiczny powinien dbać o to, aby klienci otrzymywali smaczne jedzenie w jak najkrótszym czasie. Może okazać się to niełatwe, jeżeli dane miejsce ma np. kilka pięter lub kuchnia znajduje się nad salą, w której przyjmowani są goście. Pomoże nam montaż odpowiedniej windy towarowej, która nie jest tym samym, co dźwig osobowy. Co ją wyróżnia? Dlaczego inwestycja w nią jest dobrym pomysłem?
Dlaczego warto zdecydować się na montaż windy w lokalu gastronomicznym?
Przede wszystkim, jeżeli zdecydujemy się na montaż windy w lokalu gastronomicznym, skrócimy czas oczekiwania na jedzenie, co z kolei wpłynie na zadowolenie odwiedzających nas gości. Oprócz tego wspomniane rozwiązanie zwiększa komfort pracy kelnerów — schodzenie lub wchodzenie po schodach z gotowymi daniami mogłoby zwiększać prawdopodobieństwo wypadków.
Jak wybrać odpowiednią windę gastronomiczną?
Przed wyborem windy musimy przemyśleć, jak duża powinna ona być. Innego modelu będziemy potrzebować w niewielkim lokalu, a innego w dużej restauracji obsługującej na co dzień wielu gości. Ważny jest także udźwig sprzętu, który powinien zostać dostosowany do potrzeb konkretnego miejsca. Zazwyczaj w przypadku tego typu wind wynosi on od 100 do 500 kilogramów. Dobrze zwrócić uwagę na materiał, z jakiego wykonany ma być dźwig — powinien być odporny na uszkodzenia.
Dobrze zamówić dźwig u profesjonalistów oferujących projektowanie wind. W Częstochowie, Lublińcu, Katowicach, Radomsku, a także Myszkowie mogą się tym zająć fachowcy z firmy Mms-Lift. Zadbają o funkcjonalność sprzętu oraz jego niezawodność. Zlecimy również montaż określonego dźwigu i jego serwis. Stawiając na usługi profesjonalistów, mamy pewność, że inwestujemy w najlepsze produkty, zapewniające bezpieczeństwo oraz sprawną obsługę klientów naszego lokalu.